Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Airbnb води преговори за допълнителен дълг от 1 млрд. долара

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 08.04.2020

11:23 | 8 април 2020
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Airbnb Inc. води преговори с инвеститори, за да поеме до 1 милиард долара допълнителен дълг, след като обяви сделка за облигации и дялове за 1 милиард долара в понеделник. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

“Компанията за туристическа платформа обяви в понеделник, че набира дълг и собствен капитал от 1 млрд. долара от Silver Lake и Sixth Street Partners”, посочи Попов.

Той отбеляза, че допълнителните средства ще увеличат финансовия буфер на Airbnb, тъй като перспективите за първичното публично предлагане през тази година остават неясни. “Парите биха могли да помогнат на Airbnb да преодолее икономическата криза, породена от пандемията на коронавирус, без да става публично дружество”, добави редакторът.

Попов посочи, че Airbnb не разкрива условията по сделката си със Silver Lake и Sixth Street Partners. “Запознати с темата източници заявяват, че трансакцията се състои от издаване на облигации, заедно с варанти за дялове за около 1% от капитала на компанията”, каза още той.

Целия разговор вижте във видео материала.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.