Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Коронавирусът ще ликвидира футболни трансфери за милиони

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 03.04.2020

10:14 | 3 април 2020
Обновен: 01:28 | 4 юни 2020

Пандемията от коронавирус ще окаже сериозно влияние върху футболните трансфери, но никой не може да прогнозира какво ще се случи със сигурност. Това заяви Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Той заяви, че се е допитал по темата с част от най-известните агенти у нас: Емил Данчев, Николай Жейнов и Мирчо Димитров, които са изразили това мнение.

"И тримата се обединиха около мнението, че е рано да се правят прогнози, но очакват рецесиите в клубовете да повлияят. Мирчо Димитров изказа много интересна теза, че ще има млади футболисти, които ще са готови да играят без заплати, само и само да проб ият". 

Той разказа и за още един заплетен казус, който е бил коментиран от Николай Жейнов.

"Става въпрос за футболистите с изтичащите на 30 юни договори. Какво ще стане, ако след тази дата се доиграват първенства? Най-вероятно ще се подпишат анекси, но ако въпросният играч получи контузия, кой поема отговорността, кой ще плаща за лечението. Според Николай Жейнов, това е казус, който трябва да се разреши възможно най-скоро".

"Въпреки проблемите пък Емил Данчев наскоро е успял да завърши трансфер, но логично не разкри подробности", допълни Коларов.

Вижте целия разговор във видеото.

Прочетете в Gol.bg какво още казаха футболните агенти.