Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Притесненията за нулева учебна година са неоснователни

Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов", Бизнес старт, 26.03.2020

10:19 | 26 март 2020
Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дистанционната форма на обучение в страната продължава вече втора седмица. На много места тя протича изцяло онлайн, на други места има асинхронни елементи на обучението. Освен това тя е и форма на взаимно доверие между родители, ученици и учители. Притесненията за нулева учебна година у нас са неоснователни, каза Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов", в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попататанасова.

"Не е необходимо ученикът да се контролира постоянно, а да бъдат зададени определени задачи и да се поставят срокове за изпълнението им".

"Учителят влезе в техническата зона, зоната на комфорт на младото поколение", обясни Диан Стаматов.

"Няма страхове и притеснения за използване на компютри и различни образователни ресурси. Използва се широк набор от платформи".

От разговора стана ясно, че до преди ден са се затвърждавали основните знания и са направени преговори. От два дни стартира постепенно преподаване на нов материал. Набляга се на български език, математика и предметите от природния цикъл.

"Изучаваното до края на януари трябва да бъде в базата за оценка на матурите и оценяването след 7 клас. Също така ще се събират онлайн документи за прием на първокласници", подчерта още Стаматов.