Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Instagram въвежда защита от дезинформация

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, „Бизнес старт“, 16.08.2019 г.

09:43 | 16 август 2019
Автор: Георги Карамфилов
Instagram въвежда сигнализация за фалшива информация. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Instagram въвежда сигнализация за фалшива информация. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Една от най-големите платформи за споделяне на снимки и видео в мрежата Instagram въвежда система за защита от дезинформация. Това научаваме от технологичния коментар на редактора в Investor.bg Елена Кирилова за „Бизнес старт“.

Компанията-собственик Facebook предприема ранни мерки за подсигуряване на безпристрастието си по време на предстоящите президентски избори в САЩ през 2020 г. Именно по тази причина системата влиза в експлоатация първо на американския пазар, особено след скандалите от 2016 г.

Instagram добавя функция за потребителите, която им дава възможност да сигнализират за невярна информация в социалната мрежа и така администраторите ще могат да обръщат по-бързо внимание на неподходящото съдържание.

Apple междувременно се похвали, че е повишила с 20% приноса си за директно и индиректно увеличаване на работните места в Щатите за изминалите две години и половина.

Производителят на iPhone увеличил своята-собствена работна сила от 80 000 на 90 000 от 2017 г. насам, а общо в американската икономика с бизнеса ѝ са ангажирани около 2,4 млн. души по нейни собствени изчисления.

Как се „нормализира“ основният бизнес на Nvidia може да научите от видеото.