Cisco - уязвима от търговската война и по-слабото търсене от Китай

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 15.08.2019

10:13 | 15 август 2019
Чък Робинс, гл. изп. директор на Cisco. Ню Йорк. 16 януари 2019. Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg
Чък Робинс, гл. изп. директор на Cisco. Ню Йорк. 16 януари 2019. Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg

Cisco Systems обяви, че предстоящите американски мита и свиването на търсенето на оборудването ѝ от страна на китайските клиенти натежават над бизнеса, поради което прогнозата за приходите и печалбата се оказаха под тези на Wall Street, заяви Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Директорите на Cisco заявиха, че продажбите в Китай са спаднали с 25%, както и че държавните компании вече не искат оферти от нея".

“Вече дори не ни е позволено да участваме”, коментира главният изпълнителен директор Чък Робинс на срещата с инвеститорите, предаде Кирилова.

Главният финансов директор Кели Креймър разкри в интервю, че китайските компании се отказват от оборудването на Cisco за сметка на покупките на хардуер от вътрешни китайски компании и че определено има усещане за национализъм, спомена още Елена Кирилова.

"Cisco прогнозира, че ръстът на приходите за първото тримесечие ще е между 0 и 2%. Това предполага диапазон от 13,07 до 13,33 млрд. долара, докато анализаторите очакват 13,40 млрд. долара".

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.