Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Snap пуска нова версия очила Spectacles

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 14.08.2019

09:49 | 14 август 2019
Обновен: 09:54 | 14 август 2019
Очила Snap Spectacles. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Очила Snap Spectacles. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Snap обяви, че ще пусне нова версия на своите слънчеви очила Spectacles, които ще разполагат с въможността да заснемат снимки и видео и да ги качват директно в Snapchat. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Snap се бори да генерира повече приходи от бизнеса си със Spectacles и отписа 40 млн. долара от непродадени очила през 2017 г.".

Производството на новата версия Spectacles 3 ще е по-малко, което ще позволи на Snap да продължи да инвестира в добавена реалност - основен фокус на технологичната компания, коментира Кирилова.

"Spectacles 3, които ще започнат да се продават тази есен, ще струват 380 долара, или почти двойно на струващата 200 долара досегашна версия. Те ще имат двойна камера, за да добавят дълбочина на снимките и видеата. След качаване на съдържанието в приложението Snapchat, потребителят може да добави светлина или 3D ефекти към снимките, допълват от Snap".

Компанията доби популярност сред потребителите отчасти заради функциите си с добавена реалност, включително такива, които наслагват ефекти на снимките, заяви тя.

"Компанията успя да привлече 13 млн. потребители през второто тримесечие, от които 7 до 9 млн. души бяха от новите функции с добавена реалност, посочва Snap".

Вижте целия технологичен коментар във видеото.