Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Платформата My Education Club - виртуалното училище със споделени интереси

Калоян Кирилов, съосновател на Myeducationclub.com, Бизнес старт, 17.04.2019

10:01 | 17 април 2019
Обновен: 10:00 | 12 август 2020
Автор: Даяна Попова

Образователната платформа Myeducationclub.com е насочена повече към възрастни хора. Тя няма да промени толкова самото образование. Ние смятаме, че човек учи най-добре от друг човек. При възрастните мотивът е да развиват нови умения, за да са конкурентоспособни. В социалната мрежа се посочват интересите и локациите им. Това изтъкна Калоян Кирилов, съосновател на Myeducationclub.com, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Предният проект залагаше повече на технологията да можем да направим виртуално училище. Тенденцията в образованието напоследък е залагане на технологията, която да разреши образователните проблеми. Но видях, че това не е кардиналното решение. Да, технологиите помагат да се спестят време и пари. Но от друга страна, образованието в последните 100, 200 години не е претърпяло никакво развитие".

Myeducationclub.com е насочена повече към възрастни хора, подчерта Калоян Кирилов. "Ще изграждаме изкуствен интелект, който ще отрази най-добрия начин, по който да се свържеш с подходящи профили. Отличителното с другите социални мрежи е именно това", допълни той.

Освен това социалната мрежа разполага със собствена виртуална валута, която изпълнява няколко функции, стана ясно от думите на госта.

Платформата работи от 5-6 дни, като има регистрирани почти 100 човека, а на сайта могат да се видят 30 и няколко, сподели Кирилов. Има ясно зададени критерии за самите профили, поясни той.