Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Български студенти с авангардни бижута от компютърни части

Доц. д-р Георги Червендинев и д-р Емилия Очкова в Бизнес старт, 06.03.2018

10:21 | 6 март 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Freeimages.com
Снимка: Freeimages.com

Катедрата по инженерен дизайн в Технически университет - София обединява изкуството с техниката. Тази година за пръв път ни дадоха задача да направим бижута от компютърни части. Това каза доц. д-р Георги Червендинев, ТУ - София, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. Доц. Червендинев гостува заедно с д-р Емилия Очкова от ТУ по повод инициативата на студенти от Технически университет за производство на бижута, направени от компютърни части, и събитието "С отпечатък на нежност", представящо "бижута през погледа на жената инженер". 

Идеята се роди от Кариерния център на Техническия Университет. Подадена ни бе идеята за празника на жените, 8 март, когато центърът организира сбирка на интересни, успели дами, завършили Техническия университет, каза от своя страна Очкова. "Нашата задача, като катедра по дизайн, е да създадем настроение и да вкараме нотка авангардност на това събитие". 

"За да подчертаем авангандността, за да сме актуални и интересни, да отговаряме на съвременните тенденции, ние решихме да използваме компютърни детайли и части. Интересните бижута, които се родиха, са плод на уъркшоп, който направихме в рамките на една седмица". 

Повече за идеята очаквайте във видеото.