Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Meta спира приложението за работа Workplace

Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в "Бизнес старт" 15.05.2024 г.

12:00 | 15 май 2024
Обновен: 12:00 | 15 май 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Компанията майка на Facebook Meta Platforms спира приложението си за работа Workplace, защото измества фокуса си върху изграждането на технологии за изкуствен интелект (AI) и метавселената. Tова каза Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Workplace ще бъде спряна за клиенти от юни 2026 г., но Meta ще продължи да ползва услугата като вътрешно табло за съобщения, каза компанията, допълвайки, че потребителите ще имат достъп до продукта до август 2025 г.

„Спираме Workplace, за да се фокусираме върху изграждането на технологиите за AI и метавселената, които вярваме, че фундаментално ще преоформят начина, по който работим. През следващите две години ще предложим на нашите клиенти на Workplace опцията да преминат към продукта Workvivo на Zoom – единствения предпочитан от Meta партньор за миграция“, коментира говорител на технологичния гигант.

Приложението за корпоративни комуникации Workplace беше представено за първи път на бизнеса през 2016 г. с нови функции, включително създаването на групи за няклко компании и пространства, които позволиха на служители от различни организации да работят заедно.

Новото решение е взето в момент, в който гигантът инвестира значително в AI продукти и метавселената и подклажда опасенията за нарастващите разходи, които могат да засегнат растежа.

Meta заяви, че условията за фактуриране и плащане ще останат същите за клиентите на Workplace до август тази година.

Повече технологични новини четете на сайта на Investor.bg

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.