Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Новите регистрации в Twitter са на „исторически връх“, твърди Мъск

Технологичен коментра на Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в "Бизнес старт", 28.11.2022

12:38 | 28 ноември 2022
Автор: Галина Маринова

Новите регистрации в социалната мрежа са на „исторически връх“ според главния изпълнителен директор на Twitter. Илон Мъск  се бори с масовото оттегляне на рекламодатели и потребители, които се насочват към други платформи заради притеснения, свързани с процеса по верификация и речта на омразата. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в своя технологичен коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Регистрациите са достигнали над 2 млн. на ден в последните седем дни, сочат данни към 16 ноември. Това е с 66% повече спрямо същата седмица на 2021 г., съобщи Мъск в Twitter късно в събота.

Освен това той посочи, че минутите, които прекарва средно един активен потребител в Twitter, са рекордни - общият брой активни минути на ден достига близо 8 млрд. в последните седем дни към 15 ноември, или с 30% повече спрямо същата седмица на миналата година.

Към 13 ноември импресиите на речта на омразата са намалели спрямо октомври 2021 г.

Отчетените профили, представящи се за други в платформата, са скочили по-рано този месец, преди пускането на услугата Twitter Blue, твърди Мъск.

Мъск, който освен производителя на електромобили Tesla управлява и компанията за ракети SpaceX, стартъпа за мозъчни чипове Neuralink и компанията за изграждане на тунели Boring Company, е казвал, че придобиването на Twitter ще ускори изпълнението на амбицията му да създаде „приложение за всичко“, наречено X.

Концепцията на Мъск за „Twitter 2.0 The Everything App” предполага функции като изпращането на криптирани директни съобщения, дълги туитове и плащания, разкрива новата му публикация.

В друг туит, този път от неделя, Мъск казва, че вижда „пътя към това Twitter да надхвърли 1 млрд. месечни потребители в следващите 12 до 18 месеца“.

Рекламодатели в Twitter, включително големи компании като General Motors, Mondelez International и Volkswagen спряха да се рекламират в платформата, докато се ориентират за посоката, в която я води новият ѝ лидер.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.