Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Най-скъпите и най-евтините отбори на първенството в Катар

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, "Бизнес старт", 11.11.2022 г.

13:20 | 11 ноември 2022
Обновен: 17:47 | 11 ноември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Световното първенство по футбол чука на вратата и е време за класации. Днес ще разгледаме кои са най-скъпите и най-евтините отбори на Мондиал 2022. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

"№1 в класацията е Англия. Transfermarkt оценява състава на "Трите лъва" на над 1.4 милиарда евро. Забележете, това е доста повече от най-скъпия клубен отбор, който в момента е Манчестър Сити, оценен на почти 1.1 млрд. евро. Челната тройка в Катар се допълва от Бразилия и настоящия шампион на планетата Франция. Следват Германия, Португалия, Испания (€811.00 млн.) и Аржентина (€609.2 млн.). Лео Меси и компания са определяни като един от големите фаворити на това Световно. Даже футболният симулатор ФИФА предрече титла за гаучосите, а от EA Sports познаха за триумфите на Испания (2012), Германия (2014) и Франция (2018)", каза Коларов. 

Но кои са най-евтините отбори на Световното? "Първото място отзад напред се държи от домакините от Катар. Отборът е оценен на малко над 15,5 млн. евро, което е нищожна сума на фона на лидерите в класацията. Това е съвсем малко повече от Левски и ЦСКА, така че сами можете да си направите изводите. Точно пред Катар са Коста Рика и Саудитска Арабия", каза още гостът.

Целия разговор може да гледате във видеото.

Повече новини от света на спорта може да намерите на Gol.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.