Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Netflix уволнява още служители, докато преговаря за рекламни партньорства

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 24.06.2022 г.

14:10 | 24 юни 2022
Обновен: 16:48 | 24 юни 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Netflix Inc. уволни още 300 служители, тъй като стрийминг гигантът се стреми да постави разходите под контрол на фона на неравномерния ръст на абонатите. Загубите на работни места са в цялата компания, като повечето засегнати работници са базирани в САЩ. Това каза Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

„Докато продължаваме да инвестираме значително в бизнеса, направихме тези корекции, така че разходите ни да растат в съответствие с по-бавния ни растеж на приходите“, каза говорител на Netflix в имейл. 

Netflix обновява операциите си, след като напускането на 200 000 абонати през първото тримесечие на 2022 г. промени модела на приходите на компанията, базиран на абонамент. Трудностите сринаха цената на акциите на компанията и нараниха морала на работниците.

В допълнение към съкращенията през май, Netflix също така освободи някои договорно наети служители и редакционен персонал от сайта си Tudum през април - част от намаляването на маркетинговия си бюджет.

Междувременно стана известно, че Netflix е в преговори с няколко компании за рекламни партньорства, каза в четвъртък съизпълнителеният директор Тед Сарандос, тъй като титанът за стрийминг се стреми да спре забавянето на растежа на абонатите като пусне по-евтин план с реклами.

По-рано тази седмица се появи информация, че компанията е в дискусии с Google на Alphabet Inc и NBCUniversal на Comcast Corp за потенциални маркетингови връзки.

След като загуби абонати за първи път от десетилетие и прогнозира спад от 2 милиона през предстоящото тримесечие, Netflix заяви през април, че сериозно гледа към рекламата.

Защо Intel отложи откриването на новата си фабрика за чипове в САЩ може да гледате във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.