Facebook се превърна в най-използваната платформа за реклама на недвижими имоти

Франсоа Ганьон, президент на ЕРА Европа, Бизнес старт, 03.07.2018

09:45 | 3 юли 2018
Франсоа Ганьон, президент на ЕРА Европа, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Франсоа Ганьон, президент на ЕРА Европа, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдава се световна тенденция за използване на социалните медии за предлагане и продажба на недвижими имоти. Основната причина за това е промяната на разбирането за социалните медии и резултатът е именно все повече публикувани обяви за недвижими собствености там. Това е интересно развитие, защото позволява достигане до много хора на ниска цена. Това каза Франсоа Ганьон, президент на ЕРА Европа, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

Използването на Instagram е по-скоро за по-луксозни имоти и повече от институции, посочи Ганьон. Безспорно Facebook е най-използваната платформа, каза още той. You Tube също е доста предпочитан, благодарение на възможността за споделяне на видеа.

LinkedIn се използва предимно за връзка между професионалисти в бранша, лидерите и по-висшестоящите служители в сектора пък предпочитат да използват Twitter, коментира гостът.

Според него пазарите в Европа се развиват с добри темпове.

Има подобрение на пазарните имоти в Европа, наблюдават се повече сключени сделки. Има намаление и на лихвените проценти при закупуване на имот, което също е добър знак.

Вижте във видео материала целия разговор.