Американците са готови на по-ниски заплати, за да не влизат никога повече в офиса

Графика на деня, 03.08.2021 г.

15:38 | 3 август 2021
Обновен: 15:50 | 3 август 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Графика: Bloomberg
Графика: Bloomberg

Какво бихте пожертвали, за да можете да работите от вкъщи завинаги?

Ново проучване показва, че много американци казват, че биха били готови да получават намалени заплати, да се откажат от почивните дни или да отделят повече часове за работа, която да може да се извършва напълно отдалечено.

След повече от година пълна или частична отдалечена работа в много индустрии, работодателите се опитват да върнат работниците в офиса, дори когато вариантът Делта на коронавируса се завръща в САЩ.

Някои работници не харесват твърде много перспективата - независимо дали са загрижени за здравето си, имат домашни задължения, или просто не искат да се върнат към нежеланото ежедневно пътуване до работното място.


Онлайн проучване, поръчано от застрахователната компания Breeze, установи, че 65% от американските работници, които заявяват, че работата им може да се извършва изцяло от разстояние, са готови да намалят заплатите си до 5% - което може да представлява до няколко години годишно повишаване - за да останат у дома.

Онлайн проучването, проведено от социологическата фирма Pollfish на 20 и 21 юли, включва отговори на 1000 души, които казват, че са „заети или търсят работа, която може да бъде извършвана изцяло от разстояние“.

pay cuts

Повечето хора казват, че няма да се откажат от повече от 5%, но 15% от анкетираните казват, че биха били готови на намаление с 25% от заплатата им, за да не се връщат в офиса.

Почти половината - 46% - заявяват, че ще се откажат от една четвърт от почивните си дни, а 15% заявяват, че ще се откажат от всички платени почивни дни, за да могат да работят от вкъщи.

Фирмата също попита от какво друго хората биха се отказали, за да могат да работят от разстояние.

Повече от половината казват, че ще се откажат от Netflix, социалните медии или Amazon за една година.

Една трета от анкетираните дори заявиха, че ще се откажат от правото си на глас на всички бъдещи национални и местни избори.