Пружинен или мемори пяна матрак да изберем?

Поради голямата пазарна разновидност, намирането на перфектният матрак може да бъде доста обезсърчаваща задача

13:16 | 20 ноември 2020
Обновен: 13:17 | 20 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Матраците се предлагат в най-различни форми и размери, защото видовото им разнообразие е повече от масивно. Без значение дали търсите матрак за облекчаване на някои болезнени симптоми или такъв, който да успява да поддържа любимата ви поза за сън, опциите са безкрайни.

Поради голямата пазарна разновидност, намирането на перфектният матрак може да бъде доста обезсърчаваща задача. Въпреки това обаче не се отчайвайте, тъй като можете да улесните значително процеса, като разпределите нуждите си спрямо различните налични видове.

Сред днешната масова част от потребители, специалистите констатират, че най-популярният избор се свежда несъмнено до матраците, които са изградени от мемори пяна и пружинените. Реално всеки един от тях разполага със своите плюсове и минуси в зависимост от използваните материали за неговото изграждане.

Ето затова ние сме тук, за да ви ги представим дословно и следователно да успеем да ви насочим подобаващо. Ако се нуждаете от нов такъв, но не сте сигурни на кой точно да се спрете, останете с нас и продължавайте да четете.

Надеждните пружинни матраци

Тяхното имплементиране е дълбоко познато, тъй като датира още от далечният 15-ти век. Макар широката си потребност, значението им започва да бъде осъзнавано едва в края на 19-ти век, след като специализираните пружини бяха използвани в тогавашните превозни средства и мебели.

Казано по възможно най-елементарният начин тяхната вътрешност се състои от множество по вид пружини. Най-горният слой е известен под наименованието комфортният слой, а долният е поддържащият познат, като ‘‘ сърцевината ‘‘. През годините техният дизайн и технология се измени до такава степен, че те се превърнаха в луксозен продукт.

Със своята отзивчивост, матраците от този тип осигуряват изравняване на гръбначният стълб, поради което са обичани от всеки. Освен това луксозните модификации предлагат почти перфектен баланс между удобство и опора.

Предимства и недостатъци

Този вид продукти са на пазара от изключително дълго време, което означава, че са повече от разпознаваеми. Разходите са важен фактор, който за щастие вече е драстично намален, именно поради  тази широката потребност.

Други значими предимства са тяхната дълга трайност, благодарение на висококачествени елементи, използвани при изграждането им. Наред с това нека не забравяме и иновативната възможността за по-добра циркулация. С нея вие ще успеете да се насладите на един прекрасен и отпочиващ сън.

По отношение на недостатъците те са следните няколко вида :

- Неравномерност при употреба от двама човека;

- Прекалена тежка структура за преместване и придвижване;

- Благоприятна среда за развиване на акари;

- Възможност за бързо износване на пружините.

Въпреки всичко те ще бъдат запомнени, като достъпната версия на матраци, които винаги ще бъдат с отворени обятия към вас. От професионална гледна точка, определено няма да съжалявате, дори и да се спрете на тях.

Заслужава ли си да изберем мемори пяна?

Макар че пружинените видове доминират пазара, те нямат напълно омекотена повърхност, която да осигурява контурна опора. Ето защо много хора предпочитат спалният им комплект да бъде изграден от мемори пяна, за да могат да се насладят на изискано облекчаване и перфектно подравняване на гръбначния стълб.

Отличителното на специалната пяна е, че тя цялостно реагира на телесната температура на тялото. В резултат на това извивките по тялото се очертават за максимално съответствие. Това от своя страна означава, че потребителите ще се радват на равномерно разпределение и здравословна позиция на гръбнака.

Освен това неговата плътна структура ефективно изолира движението, предоставяйки необезпокояван сън. В същото време той е и хипоалергенен, което елиминира шанса за появата на акари и последователни алергии.

Предимства и недостатъци

По това отношение най-основните плюсове, които можем да споменем са изключително достъпната цена и иновативното разпределение на напрежението. Вече е напълно възможно да се сдобиете със средството в стриктно определен бюджет и отново да се радвате на неговите фантастични свойства.

Никой друг матрак не може да облекчи напрежението подобно на него. Това от своя страна ще ви възнагради със заслужената почивка. Наред с това, когато го употребяват двама души те няма да бъдат смущавани от своите движения, тъй като пяната предотвратява успешно това.

Единствените видни недостатъци са следните няколко :

- Неприятна миризма;

- Лошото вентилиране;

- Бавното подравняване на формата

Заключение

Предполагаме, че вече сте си изградили мнение и сте готови самостоятелно да вземете решение. Независимо към кой тип матраци ще се насочите не забравяйте винаги да си го закупувате от водещи производители на които можете да им гласувате доверие. Добрият матрак се грижи за вашето добро здраве.

Посещавайки нашият онлайн магазин – Expedo.bg, вие ще успеете да откриете множество различни видове. Всеки един от тях е изграден от висококачествени материали, съобразно стандартите за безопасност,  така че няма за какво да се тревожите.

За повече информация се свържете с нашият екип. Не се двоумете повече, а зарадвайте вашето семейство с чисто нов и надежден матрак. Това което можете да очаквате от нас е коректно отношение и безплатна доставка.