В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Акциите на Thomas Cook привличат вниманието с ръст в цената от 8%

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, „В развитие“, 10.06.2019 г.

Виждаме море от зелено на екраните в Европа днес, като Stoxx 600 е нагоре с 0,2%, CAC40 нараства с 0,3%, а FTSE напредва с 0,5%. Междувременно германският пазар е затворен, заради официален празник. Така започва пазарния си коментар Сандра Килхоф от Bloomberg Лондон.

Фючърсите по американските акции също сочат към отваряне в повишение след силен борсов ден в Азия, където пазарите получиха стимул, след като Тръмп преустанови плановете си за мита срещу Мексико, казва още борсовият анализатор.

„Акциите на Thomas Cook са сред най-добре представящите се днес - нагоре с над 8% в Лондон, но по-рано поскъпнаха с до 21%, след като компанията потвърди, че Fosun International е представила офертата си за туроператорското подразделение на Thomas Cook. Това е от ключово значение за оцеляването на Thomas Cook, след обявения миналия месец заем от 300 млн. паунда, условие на който е подобен напредък в продажбата на подразделение“.

Още по темата

При фиксираната доходност разпродажбата на активите убежища изтласка доходността по 10-годишните държавни ценни книжа нагоре с 6 базисни пункта до 2,14%, продължава Килхоф. Тази по 10-годишните германски ценни книжа също се покачва с 3 базисни пункта, но все още на негативна територия с 2 базисни пункта. Подобно доходността по 10-годишните британски ценни книжа е нагоре с 3 базисни пункта.

„При валутите еврото е в понижение с 0,2%, макар да се усилва през последните седмици – в момента на 1,12 долара. Паундът също поевтинява с 0,4% до 1,26 долара“.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.

Последни новини
Още от В развитие