В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Печалбите на застрахователите се увеличават - какво показват числата?

Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД "Бул Инс"АД, В развитие, 18.03.2019

Брутният премиен приход достигна над 2 млрд. лв. през 2018 г., което се случва за първи път в застрахователния сектор в България. Това каза Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД "Бул Инс"АД, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова. Резултатите са добри на фона на всичко, което се случи през турбулентната 2018 г., допълни той.

"Компаниите успяват да се адаптират и работят по-добре, тъй като прилагат по-добре техниките за управление на риска и спазват по-добре изискванията на новата европейска директива за платежоспособност".

Цената на полицата е адекватна на условията, които действат в момента, коментира Проданов.

„Надявам се да поддържаме сегашната цена още дълго време и да няма големи динамики, каквито видяхме през 2018 г. Надявам се да имаме добра и равновесна година с постигнатите параметри, включително и в сегмента на гражданската отговорност на автомобилистите“.

Още дълго време ще има доминиращ дял на автомобилните застраховки, прогнозира той.

Вярвам, че може да се постигне баланс между интересите на потребителите, застрахователите и надзорниците, заяви Проданов.

„Застраховането има срок, през който трябва да предложи методика, с която да се обезщетяват претърпените имуществени и неимуществени вреди. Проектът се движи с добро темпо. Смятаме, че ще има проект за методика, който ще бъде съобразен с всички световни тенденции. Той ще предложи социална поносимост на цената на задължителната застраховка“.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие