В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Bulgaria Air и Air Italy стартират съвместни полети от България до САЩ и Канада

Росен Димитров, главен оперативен директор на Air Italy; Христо Тодоров, изп. директор на Bulgaria Air, В развитие, 28.02.2019

Ново мащабно споразумение между Bulgaria Air и Air Italy ще даде възможност на стотици пътници да летят от София, Бургас и Варна до 5 от най-големите градове и притегателни центрове за българи в САЩ и Канада – Ню Йорк, Маями, Лос Анджелис, Сан Франциско и Торонто. Съвместните полети са с трансферен пункт в Милано и стартират от април. За него разказаха Росен Димитров, главен оперативен директор на Air Italy, и Христо Тодоров, изп. директор на Bulgaria Air, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Според Димитров Италия е изключително важна дестинация за българите, като възможността за полети отвъд нея също е привлекателна за гражданите у нас.

Споразумението ще даде възможност и на множество италианци да посетят България, тя е привлекателна туристическа дестинация за тях“.

Тодоров отбеляза, че целта и амбициите на партньорството са за двойно увеличение на полетите от България до Милано, като след няколко години се обмисля и съвместното изпълнение на директни полети до САЩ.

Всеки превозвач поема разходите за своето опериране. Ползите от това споразумение са допълнителните дестинации и допълнителният трафик, които иначе участниците в него не биха имали“.

Цените на полетите при подобно партньорство се определят на база разходните елементи на всяка една компания, коментира още той. Превозвачът се съобразява и с търсенето и предлагането за съответната дестинация, добави Тодоров.

Към момента 537 евро е цената на двупосочен билет от България до САЩ, в нея са включени и всички летищни такси. Това реално е възможно най-добрата цена, която може да се предложи“.

Вижте повече във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие