В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Много след Виетнамската война Тръмп отива в Ханой за среща с Ким

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 25.02.2019

Отношенията между САЩ и Северна Корея насочват анализаторите към срещата на лидерите им Доналд Тръмп и Ким Чен Ун в Ханой. Години след Виетнамската война се очаква американският президент да похвали Виетнам, все още комунистическа държава, като едно икономическо чудо, препоръчвано от него на севернокорейския лидер като модел за развитие, а гостът от Пхенян се очаква да посети завода на Samsung във Виетнам. Това е един от акцентите, които открои в обзора си за предстоящата и миналата седмица Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Сред другите теми от миналата седмица главният редактор посочи провала на доставката на хуманитарна помощ за Венецуела през Колумбия. Опозиционният лидер Хуан Гуайдо днес ще се срещне по тази тема с американския вицепрезидент Майк Пенс в Богота. Основен въпрос на разговора според Попов ще е как да бъде обезсърчен Николас Мадуро, но "Гуайдо в момента изглежда като човек, който обещава повече, отколкото може да достави, той е един революционен герой без революция", коментира Попов.

Третата, отбелязана от главния редактор тема, е тази за американската търговска война, но този път в отношенията на САЩ с Европа, по-специално с Германия. Дали вносът на европейски автомобили в САЩ ще бъде определен като заплаха за американската сигурност? Това бе и целта на доклада, който Тръмп трябваше да получи от своята администрация. "Оказва се, че водещият локомотив на ЕС, Германия, е много по-зависим от САЩ, отколкото очакват някои анализатори и експерти", каза Попов и уточни, че компаниите от водещия индекс DAX са генерирали 22% от продажбите си през миналата година именно в САЩ, а 21% на вътрешния пазар. Така те генерират повече приходи в САЩ, отколкото в Германия.

Гледайте целия обзор във видео материала.

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие