В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Предимствата на българския пазар за компаниите от Швеция

Стефан Бенгтссон, председател на Шведско-българската търговска камара, В развитие, 22.01.2019

Стефан Бенгтссон, председател на Шведско-българската търговска камара. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стефан Бенгтссон, председател на Шведско-българската търговска камара. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Шведско-българската търговска камара в България бе основана тази седмица, но идеята за това е от няколко години, каза Стефан Бенгтссон, председател на Шведско-българската търговска камара, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

97% от шведските компании са в България от деветдесетте години на 20в..

"30% от сегашните шведски компании на българския пазар са дошли след приемането на България в Европейския съюз (ЕС) през 2007 година".

Предимствата, които бизнесът от Швеция вижда в България са нейното членство в ЕС и евтината работна ръка, които намират тук, а също и политическата стабилност в България.

"Трите най-големи предимства, които вижда шведската общност в България, са членството на страната в ЕС, ниските данъци общ доход и ниските разходи за труд".

Според Бенгтссон компаниите от Швеция, работещи в България ще продължат да работят тук и обмислят инвестиции през следващите 10-20 години.

„Основната цел на камарата е в обща платформа всички шведски бизнеси да споделят идеи и да се разширяват“.

Целия разговор може да проследите във видео материала.

Последни новини
Още от В развитие