В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще стане ли София дигитална столица на Европа?

Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, "В развитие", 27.06.2018

Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, снимка: Bloomberg TV Bulgaria Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е една от страните, които се развиват доста добре по отношение на новите методи на разплащане на финтех индустрията. Все повече и повече страната придобива авторитет в тази насока, но не бива да се забравя, че всичко зависи от държавната политика на страната. Политиците се ориентират в тази посока. Възможно е София да стане дигитална столица на Европа. Това каза Красимира Райчевамениджър на Visa за България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

"Решенията на финтех индустрията са удачни, защото създават добри условия за пестене на време на клиентите, както и удобство при плащания", посочи още Райчева.

Българските търговци все повече разбират ползите от картови разплащания и в повечето обекти вече има възможност за такива разплащания.

Ако в момента потребителите притежават по няколко карти, то предстои в бъдеще да имат различни устройства (гривни, пръстени, часовници и др.), чрез които да плащат, както и различни устройства, приемащи плащанията. Всяко едно нещо ще се превърне в устройство, което да приема плащанията. Вече усилено се работи в тази насока. 

Вижте във видео материала целия разговор. 

Последни новини
Още от В развитие