UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Стартъпите в България имат шанс за успех при по-малките ниши

Стив Кайл, основател на компанията MammothDB, UpDate, 12.03.2017

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Стартъпите в България имат шанс за успех, ако се фокусират върху по-малки ниши. Това коментира основателят на MammothDB Стив Кайл в ефира на UpDate с Бойчо Попов и Елена Кирилова

България няма да бъде Силициевата долина, защото не разполага с нейната 50-годишна история зад гърба си. Въпреки това страната има няколко ключови предимства, които помагат на стартиращите компании - добри таланти, добра инфраструктура и ниски данъци, коментира той. 

По думите му да правиш бизнес в страната може да бъде истинско предизвикателство, ако разчиташ на съвети отвън.

“Трудно е, защото получаваш тези идеи, които са нещо като най-добрите практики в света, но те са трудно приложими в България”, категоричен е Кайл.

MammothDB се ражда преди четири години, а в основата ѝ стои екип от хора, които се познават отдавна. След това към тях се присъединяват още млади таланти, а в момента служителите на стартъпа са общо 27.

Всички те работят за създаването на продукт, който Кайл описва просто: “Да кажем, че сте глобална компания и имате операции по целия свят. Може да сте се разраснали чрез сливания и придобивания, което значи, че имате различни системи, различни правила, различни процеси. Като цяло това, което прави нашият продукт, е да събере всички тези данни от системите, да ги събере на едно място и да ви даде общо поглед към нещата. Например каква е печалбата или загубата ми по страни, по продукт и други”. 

Вижте повече във видеото:

Последни новини
Още от UpDate