50 прокурори в САЩ стартират разследване срещу Google

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 10.09.2019

Във Вашингтон в понеделник коалиция от прокурори от демократите и републиканците обяви, че иска да разследва дали със своите бизнес практики Google нарушава правилата за конкуренцията. Общо 50 генерални прокурори, т.е. министри на правосъдието от 48 щата, както и от окръзите Колумбия и Пуерто Рико, участват в кампанията. Алабама и родният щат на Google – Калифорния, са единствените американски щати, които не са включени, заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Генералните прокурори са загрижени за доминацията на Google на рекламния пазар и обработката на потребителски данни, подчерта Бойчо Попов. 

„Това е разследване за установяване на фактите", заяви генералният прокурор на Тексас Кен Пакстън, който ръководи коалицията, на пресконференцията пред Върховния съд във Вашингтон, предава Попов. 

„В момента става въпрос за реклама. Но фактите водят до там, докъде водят“, каза той и поясни, че това е открито разследване, което може да включва и други области, разкри още главният редактор на Investor.bg.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Още новини от света на технологиите открийте в Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути