Смарт час

Понеделник, 20:00 часа

Водещ: Живка Попатанасова

ВУЗФ: Новите ни магистърски програми залагат на обърната класна стая

Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, „Смарт част“, 01.07.2019 г.

Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, „Смарт част“, 01.07.2019 г. Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, „Смарт част“, 01.07.2019 г.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира нови магистърски програми, които ще изследват процесите в онлайн търговията, както и бизнес уменията на бъдещето, чрез метода за обърната класна стая, обяснява вицепрезидентът на университета Детелина Смилкова в предаването „Смарт час“ с водещ Живка Попатанасова.

„Освен фундаменталните дисциплини на новите специалности, ще има и хора от бизнеса, които ще дават на студентите различни практически казуси. Като цяло университетът е с модела на обърната класна стая. Искаме те да четат вкъщи, а в университета да се правят уъркшопове, на които да се разсъждава и да се решават тези казуси“.

Хората няма как да бъдат подготвени за бъдещето, ако в образователната система не се променят техните умения и компетенции, смята Смилкова.

Още по темата

„Преди казвах, че университетът трябва да се управлява, като корпорация, макар да не е такава, а сега бих казала, че един университет трябва да е стартъп. Винаги съм смятала, че ние сме като Apple - всяка година пускаме нов продукт и той се оказва успешен“.

Видео вижте горе.

Последни новини
Още от Смарт час