Европейските акции поевтиняват в очакване на развитие около сделката за Brexit

Пазарен коментар на Джо Истън, Bloomberg Лондон, В развитие, 18.10.2019

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските акции поевтиняват, a търговията като цяло е в малки обеми, след като инвеститорите се отдръпнаха преди важния вот през уикенда в Лондон. Това каза пазарният анализатор Джо Истън, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Британските политици ще гласуват през уикенда дали да превърнат сделката, която Европейският съюз (ЕС) и премиерът Борис Джонсън постигнаха в четвъртък, в закон... За момента няма единство по въпроса дали сделката ще мине, но цената на паунда днес леко се повиши“.

Потс коментира и данните за ръста на китайската икономика, който се забавя до най-ниско ниво от началото на 90-те години.

„Предупреждения за очаквано свиване на печалбите на две големи френски компании - Renault и Danone, също казаха негативно отражение върху търговията в Европа“.

„Лекият суров петрол днес поевтинява заради опасения, че забавеният китайски ръст може да понижи търсенето на енергийни продукти“, отбеляза пазарният анализатор.

„Saudi Aramco отново отложи огромното си първично публично предлагане и предизвика още съмнения в оценката от 2 трлн. долара, дадена на саудитската държавна петролна компания“.

 

Последни новини
Още от Пазари