Стрелец отне живота на девет души в американския град Дейтън

Самият той също е убит. Започнал е да стреля, след като му е отказан достъп до бар. Най-малко 16 души са ранени

Снимка: npr.org Снимка: npr.org

В град Дейтън, щата Охайо, стрелец уби 9 души и рани най-малко 16 други. Полицията потвърди това в нощта на събота срещу неделя (местно време). Тя призова очевидци да дадат показания. Първоначално не е постъпила информация относно възможните мотиви на извършителя и неговата самоличност, пише германският седмичник Die Zeit.

Когато в 01:00 ч. сутринта са се чули първите изстрели, въоръжените сили в близост са реагирали светкавично и са предотвратили по-нататъшна ескалация, оповести полицията в Twitter. ФБР започна разследване. Местната пожарна служба осигурява грижа за близките. Говорител на болницата Miami Valley Hospital е заявил, че там са приети 16 пациенти. За състоянието на пострадалите обаче няма данни към момента.

Местният телевизионен канал WHIO TV бе сред първите медии, съобщили за инцидента. Изстрелите са били открити в близост до бар „Ned Peppers “ в квартал Орегон - #oregondistrict е и хаштагът, използван от полицията в Twitter. По непотвърдени сведения на очевидци човек, чийто достъп до бара е отказан, е започнал да стреля. Орегон, исторически квартал близо до централната част на град Дейтън, е известен със своите нощни клубове, барове и художествени галерии.

Инцидентът е станал по-малко от 24 часа, след като в събота сутрин в Ел Пасо стрелец отне живота 20 души и ранява 26 други.

Последни новини
Още от Новини от света