„Анабел“ спечели битката на куклите

„Играта на играчките: Пътешествие“ не успя да се пребори за върха в боксофиса

„Анабел 3“ шокира зрителите и изненада анализаторите. Снимка: Alexandra Film „Анабел 3“ шокира зрителите и изненада анализаторите. Снимка: Alexandra Film

Ако ни бяхте попитали преди седмица – кой филм се очаква с най-голямо нетърпение от аудиторията през юни, щяхме непоколебимо да отговорим „Играта на играчките: Пътешествие“. Е, оказва се, че това не е първият път, в който интуицията ни изневерява, защото „Анабел 3“ успя да събере повече зрители и приходи в уикенда на премиерата си.

Няма как да си говорим за други рекорди, освен температурни, в разгара на летния сезон, но все пак 7881 зрители (по данни на Национален филмов център) си е постижение, което заслужава адмирации. Точно толкова души са се настанили удобно/напрегнато в киносалоните в периода 28-30 юни, за да видят третата част от поредицата за обсебената кукла. Общо те са платили 68 552 лв. за това удоволствие, независимо, че само 57 екрана са излъчвали лентата.

Играта на играчките: Пътешествие“ или за по-кратко „Играта на играчките 4“ бе излъчван във всички киносалони в страната и все пак не оправда очакванията ни. От 6218 зрители са били събрани 61 189 лв. приход. Забележете, че анимацията е представена основно на 3D и IMAX, където знаем, че билетите традиционно са по-скъпи.

Още по темата

В световния боксофис ситуацията е коренно различна. На международната сцена филмчето на Disney Pixar регистрира приходи от почти 60 млн. долара през уикенда. Общата сума така набъбна до половин млрд. долара или по-точно 868 468 187 български лева (по данни на BoxOfficeMojo). Важно да отбележим е, че „Играта на играчките 4“ се появи на голям екран със седмица по-рано в Северна Америка и Азия.

Снимка на Форум Филм България.

„Играта на играчките 4“ покори света, но не и България. Снимка: Forum Film

„Анабел 3“ понастоящем може да се похвали с приходи за малко над 135,5 млн. лв. Това си е едно много добро постижение за ужас, защото традиционно аудиторията е далеч по-таргетирана от тази на класическите анимации.

И накрая хвърляме лек поглед в бъдещето и забелязваме, че ни предстоят едни скучни няколко седмици в боксофиса, защото преди премиерата на „Цар лъв“ (19 юли) няма нещо, което би могло да възбуди до такава степен аудиторията, че да я накара да предпочете билет за кино пред шезлонг в Албена.

Последни новини
Още от Новини от света