44 млн. долара решават съдебните проблеми на Харви Уайнстийн

Филмовият продуцент търси извънсъдебно споразумение с жертвите си

Харви Уайнстийн пред съда в Ню Йорк Снимка: Louis Lanzano/Bloomberg Харви Уайнстийн пред съда в Ню Йорк Снимка: Louis Lanzano/Bloomberg

Придобилият скандална популярност холивудски продуцент Харви Уайнстийн е решил да потърси извънсъдебно споразумение с част от жените, обвиняващи го в сексуален тормоз и насилие, предаде BBC.

Адам Харис - адвокатът на обвиняемия, се е свързал със съдията по делото, за да го уведоми, че „има принципна договорка“ с обвинението, цитиран от Associated Press. Сумата, която Уайнстийн е приготвил за компенсация е 44 млн. долара.

Делото срещу продуцента е насрочено за юни тази година, като му предстои да се защитава срещу обвиненията за сексуален тормоз от две жени, а трета иска да го уличи в изнасилване. Предполага се, че именно тогава адвокатите на обвинението ще обявят, дали наистина са постигнали споразумение и какъв е официалният размер на сумата.

Още по темата

Междувременно актрисата Ашли Джъд („Двойно убийство“) потвърди чрез социалните мрежи, че няма да преосмисли намеренията си срещу Уайнстийн, независимо от развоя на въпросното дело. Нейният иск е част от други обвинение за сексуално посегателство.

Общо 75 жени официално признават, че са били насилвани по един или друг начин от филмовия продуцент през изминалите повече от 30 години.

Последни новини
Още от Новини от света