Само Киану Рийвс е способен да измести Marvel от боксофиса

И той го направи с третата част на „Джон Уик“

13:22 | 21 май 2019
Автор: Георги Карамфилов
„Джон Уик 3“ Снимка: Outnow.ch
„Джон Уик 3“ Снимка: Outnow.ch

Последните няколко седмици в киното принадлежаха изцяло на поредната част от „Отмъстителите“ на Marvel, но ето, че и тяхното царуване приключи, благодарение на Киану Рийвс и новия му филм „Джон Уик 3“.

Екшънът за наемния убиец успя да събере 14 039 зрители в родните киносалони по данни на Националния филмов център и то при условие, че бе предаван едва на 55 екрана. Приходите на студиото Vertical Destribution Limited и разпространителя за България BS Films се равняват на 136 547 лв. за уикенда, а оценките на зрителите са почти изцяло положителни. Популярната филмова информационна платформа IMDb синтезира зрителския вот до 8,2/10 звезди, докато оценките на предходните две части бяха с няколко пункта по-ниско. И все пак е важно да отбележим, че с времето крайната оценка традиционно спада, но още по-важното е какви средства ще успее да генерира продукцията. Към момента те са 93 млн. долара в целия свят, но очакванията са сумата да се удвои до края на месец май.

Отмъстителите: Краят“ може и да не е на първо място, но все така остава в челото за четвърта поредна седмица. Излишно е отново да споменаваме всички подобрени рекорди на филма, като само отчитаме приходите му на българския пазар, които достигнаха 2 446 969 лв.

За предстоящия уикенд не се очакват други грандиозни премиери, но седмица по-късно на голям екран ще се появят две от най-значимите заглавия за 2019 г. - „Годзила: Кралят на чудовищата“ и „Рокетман“. С особен интерес се очаква биографичната екранизация за живота на Елтън Джон, защото през миналата година подобна интерпретация бе „Бохемска рапсодия“ за рок бандата Queen и фронтмена ѝ Фреди Меркюри, за да завърши с 4 награди Оскар и глобален боксофис в размер на 1,09 млрд. долара.