Задържаха сина на Васил Божков

Според обвинението той е предприел изпирането на пари по поръчение на баща си

Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

Задържаха сина на Васил Божков - Антон. Повдигнато му е обвинение за пране на пари, предава БНР, позовавайки се на Сийка Милева, говорител на специализираната прокуратура.

Разследващата институция е задържала сина Божков за 72 часа и след изтичането на този срок ще поиска от съда да наложи постоянен арест. Според обвинението той е предприел изпирането на пари по поръчение на баща си.

Задържаният в Обединените арабски емирства (ОАЕ) бизнесмен вече е обвиняем и за търговия с влияние, както и притежание на културни ценности без необходимата регистрация и разрешение за това. Така обвиненията срещу него стават общо 11. Междувременно специализираната прокуратура повдигна обвинения и на жената до Васил Божков – Елена Динева.

Още по темата

Преди това срещу него започна разследване за убийства, изнасилвания и принуда. Специализираната прокуратура е отделила материали от образуваното вече производство срещу бизнесмена за укриване на такси и пране на пари. Първото дело срещу бизнесмена е за укрити такси от хазарт и пране на пари.

Последни новини
Още от Нотификации