Как работи Nestle в условия на пандемия

Марк Шнайдер, директор на Nestle

Наблюдаваме много високо търсене на някои от най-необходимите продукти като храни и напитки. Особено в тези общности и страни, които бяха най-силно засегнати.

Имаме 3 приоритета през този период.

Първият е здравето и безопасността на служителите ни. Само ако останем здрави ще можем да дадем своя принос. След това, разбира се е непрекъснато опериране на бизнеса. Дори и при опасни условия, се опитваме да поддържаме производството на основните ни хранителни и питейни продукти. И с присъствието ни в 187 страни, за нас е много важно да получаваме помощта на общностите по целия свят, където присъстваме.

Имаме логистични ограничения. Понякога трябва да прибягваме до транспортиране по въздух. Понякога отнема по-дълго или капацитета е ограничен. Така че всичко се свежда до управляване на кризата по много сплотен начин и  проява на гъвкавост. И точно върху това са съсредоточени екипите ни сега.

В момента сме изключително краткосрочно фокусирани, за да отговорим на търсенето, където можем.

Дори и в периода след кризата, има силно търсене на стойностни и качествени продукти. Може би малко по-слабо при прeмиум продуктите. И като се има пред вид, че все още сме в обстановка на рецесия сега, мисля че това също показва сигурност в тази общност, докато се възстановява от непосредствено отминалата криза за здравето й.

Последни новини
Още от Начало