Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Facebook излиза извън бизнеса си по време на пандемията

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 07.04.2020

Социалната мрежа Facebook подкрепя борбата срещу епидемията от коронавируса. Разширеното в понеделник предложение, което се отнася до данните на собствените потребители, може да бъде особено полезно във фазата след падането на ограниченията. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Тогава властите ще се нуждаят от точна информация за поведението на гражданите, с възможно най-добрата точност. Те могат да помогнат за бързото идентифициране на нови огнища на заразата, така че да могат да бъдат предприети мерки за противодействие".

По думите на Попов дебатът за „стратегията за излизане“ се води в много страни - в Европа и извън нея.

"Особено след като икономиката навсякъде страда, а безработицата се увеличава. Предпоставки за премахване на ограниченията за излизане са многото тестове, защитни маски, но също и най-точните възможни познания за това кой влиза в контакт с кого - без да се създава възможността за тотално следене и наблюдаване от страна на държавите".

Той коментира, че Facebook може да бъде полезна в това направление.

"И днес собствените данни, обобщени в така наречените Disease Prevention Maps, са ценно помагало за учените, пише в съобщението на мрежата".

Целия технологичен коментар чуйте във видео материала.

Последни новини
Още от Бизнес старт