Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Много професии стават излишни - решението е в кооперативите

Тодор Колев, основател и председател на Кооперация “Комрад Кооператив”, Бизнес старт, 10.10.2019

С грамота „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос“ е отличен Тодор Колев, основател и председател на Кооперация “Комрад Кооператив”, която работи по изследователски проекти в областта на изкуствения интелект и блокчейн технологиите.

Тодор Колев, основател и председател на Кооперация “Комрад Кооператив”, обясни в ефира в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов какво представляват двата си печеливши проекта, чиято обединяваща идея е автоматизирана икономика на бъдещето.

"Scynet е блокчейн мрежа, която позволява да се тренират себеусъвършенстващи се агенти с изкуствен интелект, като се използва децентрализирана изчислителна мощ, например домашни компютри. Wetonomy касае организацията и сътрудничеството между хората след процеса на автоматизация", разкри той.

"Бъдещето на хората, които ще отпаднат от пазара на труда заради автоматизацията, няма как да се предвиди. Работим по сценарий, при който да се даде инструмент, при който хората, обединявайки се, да работят в автономна организация".

"При настъпването на автоматизация има риск голяма част от човечеството да стане излишна. Хубавата част е свързана с технологиите. Добър сценарий е ние да се слеем с машините. На прага сме на една важна ера между 2023-2045 г., когато изкуственият интелект ще задмине човешкия във всички конгнитивни области", отбеляза Тодор Колев.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт