Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Потребителите на Snapchat се увеличават осезаемо

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 24.07.2019

Ръстът на Snapchat се ускори, след като компанията за социални медии пусна подобрена версия на своето мобилно приложение за Android и въведе забавни начини, по които хората да манипулират своите изображения и видеоклипове. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Snap Inc., чието приложение Snapchat позволява на хората да изпращат един на друг изчезващи снимки и видеоклипове, твърди, че средно 203 милиона потребители са влизали в приложението ѝ ежедневно през второто тримесечие, доста повече от 191,7 милиона, които очакваха анализаторите. Това е убедителен знак за възстановяването след един труден период и акциите се изстреляха с над 13% в късната следборсова търговия".

След катастрофален редизайн, който отблъсна потребителите през миналата година, и след тръгването на много хора от неговия мениджърски ръководен екип Snap най-накрая дава дългосрочни обещания, че новата версия на приложението ѝ за мобилната система Android ще увеличи потребителския растеж, заяви Попов.

"Компанията също така даде оптимистична прогноза, като заяви, че очаква през третото тримесечие ежедневните потребители да са в диапазона между 205 милиона до 207 милиона. Инвеститорите напоследък са по-оптимистични към перспективите за компанията, а акциите поскъпнаха повече от два пъти тази година."

През второто тримесечие нетната загуба на компанията се сви до 255,2 млн. долара, или 19 цента на акция, от 353,3 млн. долара, или 27 цента, година по-рано. Snap също така прогнозира приходите от продажбите за третото тримесечие да са в диапазона между 410 млн. долара до 435 млн. долара, което надвишава средната прогноза на анализаторите от 402,9 млн. долара, коментира той. 

"Акциите на Snapchat, които поскъпнаха с 4,8% до 14,83 долара за брой в рамките на редовна търговия в Ню Йорк във вторник, увеличиха цената си до 16,79 долара в разширената търговия".

Във видеото вижте целия технологичен коментар.

Последни новини
Още от Бизнес старт