Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Керемедчиев: Няма такова нещо като Брекзит без сделка!

Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, „Бизнес старт“, 22.07.2019 г.

Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, „Бизнес старт“, 22.07.2019 г. Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, „Бизнес старт“, 22.07.2019 г.

Борис Джонсън или Джереми Хънт - един от двамата ще продължи работата на Тереза Мей по процеса на излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС), каза бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, който коментира ситуацията в кралството в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Няма такова нещо като Брекзит без сделка! Има Брекзит и отново сделка. Тогава Великобритания ще бъде в много по-неизгодна позиция. Тя ще е излязла от ЕС и тепърва ще започнат преговори с всички държави по света, но в много по-неизгодна ситуация. Британското машиностроене ще претърпи един от най-големите си удари в историята“.

Ако изберат Джонсън за премиер, дебатът с ЕС ще стане много по-труден, смята Керемеджичев.

„Очаквам големите помпозни думи, с които Джонсън ще дойде на власт, като министър-председател, да се разбият в стената на невъзможност той да изпълни своите обещания, защото няма физическа възможност на 31 октомври Великобритания да излезе от ЕС дори без споразумение. Ако наистина прокара това решение, той ще бъде най-кратко управлявалият премиер“.

Още по темата

Джереми Хънт е доста по-умереният, но и доста по-предвидим политик от двамата кандидати, коментира още бившият зам.-министър на външните работи на България.

„Търговско споразумение със САЩ ще бъде от изключително значение, при какъвто и да е тип Брекзит“.

Какви са двата сценария пред Брекзит, според Милен Керемедчиев, може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт