Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Без драматични движения на азиатските пазари

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, „Бизнес старт“, 17.07.2019 г.

Сесията в средата на седмицата е тиха и със слаби движения, показващи липсата на убеждение. Така започва пазарния си коментар Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг за сутрешния блок „Бизнес старт“.

„Азиатските акциите се понижават с подновените американски тарифни заплахи за Китай, като пресмятат рисково настроение“.

Доларът се придържа към едноседмичен връх, а държавните ценни книжа са стабилни, тъй като инвеститорите смятат, че председателят на Фед Джером Пауъл потвърждава плана за намаляване на лихвените проценти въпреки оптимистичните данни за продажбите на дребно от САЩ, продължава Камарудин.

„Към момента в капиталовите пазари Kospi води спада, като индексът губи около 1% от опасенията, че търговският конфликт с Япония ще бъде удължен и че износът ще бъде разширен до други индустрии като автомобили, машини и стомана“.

Още по темата

В Токио активите се колебаят, като Topix се стреми към шеста от седем сесии на понижение, притиснат от телекомите и фармацията, казва още пазарният анализатор.

„И тук, в Хонконг, Hang Seng спира петдневната печалба, докато акциите на Shanghai Comp. са малко променени в посока надолу, тъй като инвеститорите спекулират за перспективите за допълнителен политически стимул от страна на People's Bank of China“.

Видео от пазарния коментар вижте горе.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт