Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мултибанкирането разширява достъпа до услуги, но запазва същността си

Георги Заманов, главен изпълнителен директор на "Алианц банк България", Бизнес старт, 31.05.2019

Георги Заманов, главен изпълнителен директор на "Алианц банк България". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Заманов, главен изпълнителен директор на "Алианц банк България". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е отворен пазар и всеки е добре дошъл да предлага своите продукти и услуги. Бъдещето е повече от тях да се предлагат онлайн. Финтех компаниите просто ни накараха да забързаме темпото и клиентът да започне да получава бързо, интерактивно обслужване. Мултибанкирането прави достъп до всички услуги, но не променя същността на банкирането като такова. Клиентът може да проследява всички процеси. Това заяви Георги Заманов, главен изпълнителен директор на "Алианц банк България", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

И в развитите страни дигиталното банкиране няма максимално покритие, посочи Георги Заманов. Хубавото на този пазар е, че всеки може да се включи, допълни той.

"Мисля, че тенденцията за намаляване на клоновата мрежа на банките ще продължава. Всъщност ще има клонове, но те ще бъдат с различен формат на обслужване на клиента.

Ако след няколко месеца има ново ръководство на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), те биха довършили процеса по присъединяване на България към ИЕРЕМ 2, така че забавяне не е фатално, а дори е по-прагматично, смята главният изпълнителен директор на "Алианц банк България".

Промените в Наредба 10 за организацията, управлението и вътрешния контрол в банките и в Наредба 20 за издаване и одобрение за членове на управителните и надзорните съвети, приети от Българската народна банка (БНБ), ни помагат да сме по-подредени и да оптимизира средата, правейки я по-прозрачна, отбеляза още Георги Заманов, който ще вземе участие в събитието на Клуб Investor - "Банки и финанси", което ще се проведе 11 юни, от 10 часа, в Best Western Plus Hotel Expo Sofia и за пореден път ще събере водещи банкови и финансови експерти.


 

Последни новини
Още от Бизнес старт