Анализаторите за...

Facebook, Apple, General Electric

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Facebook

Анализаторът Арън Кеслър, заяви пред Bloomberg, че повишава ценовата цел на компанията от 230 на 270 долара още преди да е обявила резултатите си. Той се позовава на независими анкети, които „сочат солиден ръст“ и на допитване, което доказва, че Facebook ще запази позицията си на „социален лидер“.

Apple

Анализаторът Арон Рейкърс от Wells Fargo повишава прогнозната цена за акция до $315 след силните резултати за тримесечието.

Робърт Мълър от RBC прогнозира до 358 долара заради повече от добре обоснования отчет за печалбите, който възражда оптимизма по отношение на основния бизнес с iPhone.

Криш Санкар вдига прогнозата до 370 долара за акция заради впечатляващия паричен поток, близо до пет годишен връх.

EBay

Брент Тил от Jefferies понижава очакванията за цената на акция до 30 долара, като твърди, че спадът в обема на продажбите на едро и забавения ръст на купувачите го правят песимист.

Джъстин Пост от Bank of America смята, че цената на акция може да бъде 41 долара заради несигурния дългосрочен ръст.

IMAX

Анализаторът Майк Хики понижава очакванията за четвъртото тримесечие на компанията, тъй като глобалният бокс офис на IMAX е по-слаб от очакваното. Опасения има и от влиянието на епидемията от корона вирус, който изпразни киносалоните.

На вътрешния пазар, притеснения има поради относителната липса на кино хитове, което е предизвикателство за ръста в краткосрочен план.

General Electric

Андрю Орбин от Bank of America повиши цената за акция на компанията до 16 долара, като отбелязва, че свободните парични потоци за четвъртото тримесечие са по-добри от очакваните.

Harley-Davidson

Адам Джонас от Morgan Stanley понижава прогнозата си за оперативните маржове на компанията през 2020 до долната граница от насоките на мениджмънта. Това става след като отчетът за печалбите на компанията се оказа по-слаб от очакваното. Джонас казва, че всичко зависи от това дали усилията на хората начело на Harley-Davidson ще успеят да преустановят спада в търсенето без да пожертват маржовете и стойността на марката.

Последни новини
Още от Анализи