Unity и новите трендове в гейминга

Джон Ричитиело, гл. изп. директор, Unity Technology

Посетители играят Pack-In-Town на щанда на Google по време на Game Developers Conference в Сан Франциско, Калифорния. 20 март 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Посетители играят Pack-In-Town на щанда на Google по време на Game Developers Conference в Сан Франциско, Калифорния. 20 март 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Производителите на видеоигри като Electronic Arts, Activision Blizzard и др. може да станат най-големите печеливши от новата стрийминг платформа Stadia, която Google представи на 19 март 2019, съобщи Bloomberg.

Google тръгна към разрастване на пазара на видеоигри с новата платформа, която разчита на бърза интернет връзка като преодолява нуждата от хардуер /конзола и бърз компютър/ за онлайн гейминг.

Новата услуга ще намали и незаконните сваляния на игри.

„Стриймингът определено е част от бъдещето”, каза директорът на Unity Technology Джон Ричитиело в интервю за Емили Чен от Bloomberg преди представянето на Stadia.

„Не мисля, че хардуерът на вашия телевизор скоро ще отпадне. Защото има някои предимства”.

След като Google представи Stadia производителят на процесори AMD регистрира ръст на акцията до 12%. Това е най-голямата промяна за компанията от 7 седмици, съобщи Bloomberg. Графичните процесори на AMD са част от гейминг проекта на Google и това бе съобщено още по време на CES през януари.

Unity също участва в проекта.

Още по темата

Новата стрийминг платформа на Google омаловажава усилията на производителите на  конзоли и Nintendo, Sony се понижиха след премиерата съответно с 4,6% и с 4,5% в сряда, най-голям спад от 6 седмици.

Бизнес моделът на гейминг индустрията да произвежда конзоли като PlayStation и Switch и  след това да начислява на производителите права за достъп до тях се оказа под натиск в последните години, след като много геймъри се насочиха към безплатни мобилни игри, съобщава Bloomberg.

„Няма съмнение, че тази услуга усложнява още повече живота на установените платформи”, каза Амир Анварзадех, пазарен стратег в Asymmetric Advisors в бележка до клиентите си. „Google ще помогне за още по-голямата фрагментация на гейминг пазара, който и без това е под натиск от големите игри, които възприеха модела на мобилни безплатни игри си срещу продажби в тях.

Контролерът на Google, представен на Game Developers Conference в Сан Франциско, Калифорния. 20 март 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg.

Последни новини
Още от Анализи