Bloomberg Терминал

Всеки делничен ден от 08:45, 12:00 и 15:45 часа
Водещи: Антоанет Василева и Виолета Драганева

САЩ одобриха $138 млн. помощ за противовъздушна отбрана за Украйна

Антоанет Василева, Bloomberg Terminal, 10.04.2024 г.

09:00 | 10 април 2024
Обновен: 10:43 | 11 април 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Одеса беше атакувана с ракети през нощта, чуха се силни експлозии.

През нощта Одеса за пореден път бе атакувана с две крилати ракети, съобщават регионалните канали в Телеграм. През това време в украинския черноморски град се чуха силни експлозии. Има информации за попадение в града. Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи.

Съединените Щати одобриха 138 милиона долара за оборудване за противовъздушната отбрана за Украйна.

Широкият пакет за подпомагане на стойност десетки милиарди долари обаче все още очаква гласуване в Камарата на представителите на САЩ.
Държавният секретар Антъни Блинкен определи, че е налице "извънредна ситуация, която изисква незабавна продажба" на оборудване, услуги и обучение за ракетната система Hawk Phase III от RTX .

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън до сега отказваше да позволи на законодателите да гласуват комбинирания пакет за финансиране, който ще изпрати помощ на Украйна, Израел и Тайван. За това представители на САЩ търсят други начини, включително директни продажби, за да доставят крайно необходимите оръжия на Украйна.

Вижте и останалите новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката Bloomberg Terminal може да гледате тук.