Investor.bg стартира втори сезон на проекта „Академия за финансови анализатори“

Икономическият сайт учредява и годишната стипендия за магистърска програма „Финанси“ в партньорство с ВУЗФ

13:23 | 25 май 2021
Обновен: 13:23 | 25 май 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Приемствеността между поколенията, обмяната на опит и предоставянето на възможност за разгръщане на потенциала на младите и дейни личности винаги са били сред основните цели в образователната мисия на водещия икономически сайт Investor.bg. Тази година пионерът на онлайн икономическата журналистика, част от Investor Media Group, отбелязва 20-ия си рожден ден с редица инициативи - отново с мисъл към бъдещето.

На 28 май Investor.bg стартира втори сезон на образователния проект „Академия за финансови анализатори“. Инициативата се организира съвместно с един от най-добрите бизнес университети в страната – ВУЗФ, и цели да предостави възможност на млади таланти да се развиват и специализират академично в областта на финансовата и икономическата журналистика. Същевременно с това ще им даде възможност да приложат наученото на практика по време на стаж в икономическата медия, както и в единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria.

В рамките на 7 седмици „Академия за финансови анализатори“ ще предостави достъп на всички желаещи да се развиват в областта на икономическата и бизнес журналистика серия от безплатни онлайн лекции. Своят опит и експертиза от първо лице ще предаде главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов, който е сред най-добрите финансови и икономически журналисти в страната. Онлайн лекциите ще се провеждат всеки четвъртък, от 11:00 часа, и ще могат да се проследят на живо във Facebook страниците на Investor.bg и ВУЗФ.

Официалното отриване на проекта „Академия за финансови анализатори“ ще се състои на 28 май, от 11 часа, когато ще се проведе и първата лекция. Нейната тема ще бъде: „Предимството на данните. Базирана на данни журналистика“. Тя ще се проведе непосредствено след в официалното отриване, като активностите през деня ще могат да се проследят на живо във Facebook страниците на Investor.bg и ВУЗФ, както и на сайта Investor.bg.

По време на обучителната лекционна онлайн сесия с фокус върху бизнес журналистиката, участниците ще придобият ценни знания и върху теми, свързани с борбата срещу фалшивите новини, етичните стандарти в журналистиката, как се отразяват финансови новини и кои са петте F.

На 1 август ще започне и вторият етап от проекта, където всеки ентусиаст ще има възможност да спечели безплатна магистратура по Финанси във ВУЗФ, както и стаж в икономическия сайт Investor.bg и в единствената бизнес телевизия в България – Bloomberg TV Bulgaria. За целта, той ще трябва да напише и изпрати есе по една от три предварително посочени теми, което ще бъде оценено от предварително подбрани утвърдени икономически журналисти от Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.