Бойко Борисов: Връщаме мандата

Борисов направи изказването си от дома си

08:47 | 23 април 2021
Обновен: 08:59 | 23 април 2021
Автор: Александра Попова
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Приемам решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да върнем мандата. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в излъчвано на живо видео в профила му във Фейсбук, пише БГНЕС.

Борисов направи изказването си от дома си, а на масата заедно с него са номинираният за премиер Даниел Митов, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Има такъв народ” няма да направят правителство, страх ги е и няма да постъпят отговорно като нас, заяви Борисов и заръча излъчванията на пленарните заседание на парламента да се излъчват пряко максимално, за да се види какво се случва.

"Това са хора без опит, безотговорни, водени само от омраза. Провалят всичко до което се докоснат", коментира още премиерът в оставка.

"Видях как си гласуваха над десет хиляди лева заплати. Видях как се качват в служебните „Мерцедеси". Видях как се върна най-порочната практика в парламента – гласуването с чужди карти и то точно от „Има такъв народ”. 

"Вчера мутрите си вкараха адвокати в парламента. До обед адвокатите на мутрите са в съдебната зала или в канторите, а следобед ще привикват главния прокурор, или върховния съдия да им се отчете по какво се работи. Те там ще ги мачкат. Буквална зависимост на съдиите ще има. Да не говорим за лъжите за мажоритарен вот – татко ще ми кпи колело, ама друг път", коментира още Борисов.