Борисов: От 1 март задължително отваряме ресторантите

От утре учениците от всички паралелки в малките населени места ще учат присъствено

10:50 | 14 февруари 2021
Автор: Станислава Цветкова
Премиерът Бойко Борисов. Снимка, МС
Премиерът Бойко Борисов. Снимка, МС

От 1 март задължително отварят ресторантите, а от утре учениците от всички паралелки в малките населени места ще учат присъствено. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих.

Премиерът отбеляза, че както вече е посочено в заповедта на здравния министър, ресторантите ще отворят отново на 1 март. Припомняме, че заведенията са затворени от 27 ноември миналата година.

„Още 14 дни трябва да издържим, заради вас, лекарите, защото вие самите казвате, че отново подготвяте Covid-отделенията. Преди болниците бяха пълни на 70%. Днес нивата ни са много добри – 26-и сме в Европа по заболеваемост, но това се дължи и на вас, докторите, сестрите, лаборантите, на РЗИ, на всички, които работят“, заяви министър-председателят пред екипа на болницата в Исперих.

Mинистърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на министър-председателя, че ако има отново натиск от пациенти, здравната система е абсолютно готова.

„Болниците разполагат с цялата апаратура както за реанимацията, така и за отделенията, имат всички предпазни средства, дезинфектанти, лекарства, консумативи. Така че нямаме никакви притеснения, всички болници в страната са подготвени“, акцентира министър Ангелов.