ЗАД „Армеец“ направи дарение на два центъра за деца с увреждания в Ловеч

Компанията подпомага и създаването на образователни исторически видео поредици на сдружение „Българска история“

11:47 | 22 декември 2020
Обновен: 11:47 | 22 декември 2020
Автор: Станислава Цветкова
ЗАД „Армеец“ направи дарение на два центъра за деца с увреждания в Ловеч

Застрахователно акционерно дружество „Армеец“, което има дългогодишни традиции в сферата на социалната отговорност и от години подпомага различни проекти и каузи, направи поредното си дарение.

Застрахователното дружество подпомогна два центъра от семеен тип, в които са настанени деца с увреждания в град Ловеч. ЗАД „Армеец“ влезе в контакт с управителите на неправителственото „Сдружение граждански инициативи“, което отговаря за двата центъра, и се отзова на молбата им, дарявайки безвъзмездно климатици.

Те ще бъдат ползвани в центровете, където се настаняват децата, като по този начин от ЗАД „Армеец“ се надяват да направят престоя им по-уютен.

Само през 2020 година дружеството подпомогна съхраняването на десетилетна история, като дари средства за дигитализацията на историческия книжен фонд на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“.

В същото време като част от мисията си дружеството всяка година осигурява специална парична стипендия на стойност от 1 000 лева на най-добрия випускник на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Последните години компанията подпомага и създаването на образователни исторически видео поредици на сдружение „Българска история“, с които да се провокира интересът на малки и големи към родното минало на страната ни и чрез които да спомогне процесите за дигитализиране на обучението по история в училищата.