Компания за вендинг машини за здравословни продукти е сред участниците на „Вдъхновяващите 5“

HealthInBox – selected by Lazar Angelov e иновативен бранд, който развива вендинг бизнес за здравословни храни

09:00 | 12 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Компания за вендинг машини за здравословни продукти е сред участниците на „Вдъхновяващите 5“

HealthInBox – selected by Lazar Angelov e иновативен бранд, който развива вендинг бизнес за здравословни храни. Компанията, част от портфолиото с кандидати за „вдъхновяващата стартъп петица“ в инициативата на Bloomberg TV Bulgaria, снабдява иновативните си машини с подбрана селекция от продукти, които са изцяло био, органик, безглутенови и веган стоки с доказано качество и произход. Ето какво сподели пред екипа на кампанията „Вдъхновяващите 5“ Ивайло Николов – един от управителите на компанията, който заедно с Лазар Ангелов създава и развива идеята за HealthInBox.

Каква е мисията Ви?

Във времена, в които все повече хора в ежедневието си нямат достатъчно време да подберат правилно храна и напитки, ние предлагаме различна гледна точка към пакетираните продукти. Неподходящите и бързи храни водят след себе си проблеми, включително такива на работното място и повишени разходи на бизнеса. Нашето начинание цели да насочи вниманието, да промени възприемането и да улесни, дори и тези, които не се вълнуват особено от здравословен начин на живот. Със създаването на вендинг автомати за изцяло био, органик, веган и безглутенови продукти, екипът ни дава възможност на всяка една организация, училище, университет, офис, спортен център за по-лесен достъп до здравословни продукти на ученици, студенти, служители, клиенти.

Колко е голям екипът Ви?

Екипът ни е малък – петима души. Аз и Лазар Ангелов сме разделили оперативните задължения, специалист за техническата настройка и поддръжка на машините, счетоводител и експерт, които са нашия бек-офис, за правилно консултиране и документиране на случващото се в компанията. Всички те имат солиден опит и са голяма опора при взимането на решения.

Каква е дългосрочната Ви стратегия за развитие ?

Нашата дългосрочна мисия е да разпространим машините за здравословни храни и напитки на територията на цяла България. Стартирахме с 8 машини и целта ни е да ги увеличаваме, учейки и давайки на хората опция за добър избор. До 10 месеца планираме да увеличим броя на машините в София с нови от 12 до 14 броя. Пазарът ще ни даде обратната връзка, за да развиваме адекватно компанията. Имаме предложения за партньорство с наши колеги извън България, което е реална възможност за бранда HealthInBox на друго ниво. Работим активно и върху идеята за собствена марка храни и напитки в близко бъдеще.

Как се финансирахте първоначално?

Финансираме се със собствен капитал. Трудно е, но за краткосрочните ни цели е достатъчно. При подходящи избори и решения от наша страна ще успеем да се наложим и да увеличим оборотите, така че да изпълним инвестиционната си програма за следващата година.

Защо определяте проекта/ компанията си като иновативни и коя е отличителната ви черта?

В съвременния свят и забързаното ни ежедневие търсим бързите, лесните и достъпните решения. Много често, когато става въпрос за храна и напитки тези избори са свързани с нездравословни опции. Ние от HealthInBox определяме нашата компания и нашия бранд като иновативни и отличаващи се, защото с услугата предлагаме на хората многобразие от внимателно подбрани и съобразени със здравето и натоварения график на заетия човек храни и напитки, достъпни на една ръка разстояние. Работим според нуждите на средата, в която машините се позиционират, като съобразяваме индивидуално асортимента според желанието на клиента. Стараем се да променим представата за вендинг машината и да направим здравословното хранене по-достъпно и по-разпространено. Всяка една машина от портфолиото на HealthInBox разполага с инсталиран POS терминал за безконтактни разплащания.

Може да подкрепите иновативния бизнес, като натиснете бутона „Харесва ми“ на: https://inspiring5.bloombergtv.bg/healthinbox/  .