Какво искат служителите

Карол Стъбингс, ръководител глобални данъчни и правни услуги, PwC

17:19 | 30 май 2022
Обновен: 14:11 | 31 май 2022
Преводач: Петя Кушева

Взаимодействието със служителите, експериментирането с хората, за да намерите правилния резултат, както за тях, така и за вас като организация, е наистина важно.

В Давос съм, за да прекарам много време в разговори с компании, с правителства, с неправителствени организации и гражданското общество за истинските предизвикателства относно уменията и работната сила.

Току-що започнахме проучването си за надеждите и страховете за 2022 г. Отговориха ни 52 000 души, така че това е най-голямото проучване, което съществува на пазара. Всички сме чували за голямото напускане на работа. Всички сме чували за войната за таланти. Но всъщност наистина искахме да чуем мнението на хората, които са на работа. Знаем, че служителите имат по-голям глас днес, отколкото някога са имали. Знаем, че това няма да се промени скоро.

Имаше редица наистина интересни неща, които разбрахме от проучването.

Един от всеки пет души всъщност мисли да се премести в друга организация или друга работа в рамките на следващите 12 месеца.

Но също така има три неща, които са наистина важни за всички служители. Първото от тях е справедливото заплащане. Второто е смислената работа. И третото е изявяване на автентичната си същност на работното място.

Вашите хора са най-важният ви актив. Отделяме много време в организациите, опитвайки се да наберем хора. Не отделяме достатъчно време в опити да наемаме отново хората, които имаме днес и да преквалифицираме и повишим квалификацията на тези хора, за да бъдат от полза за организацията, и всъщност да движат бизнеса ви напред.

Работете заедно с вашите служители, работете до служителите си, разберете настроенията на служителите си, разберете уменията, от които се нуждаят и наистина бъдете много внимателни и много дейни по отношение на действията, които предприемате, за да създадете приобщаваща среда за работа за всички, но също така и да бъдат чути всички.