Cisco следи до 30 цели

Чарлз Робинс, директор на Cisco

16:00 | 27 май 2022
Преводач: Силвия Грозева

Нека да говорим за недостига на компоненти. Каква е ситуацията с веригите на доставка? Всяка компания за електроника трябва да се промени с оглед географска устойчивост, устойчивост на дизайна на продукта, различни дизайни, за проблем със свръхзапасяването, сигурност – това ще правим и това правят всички. Ще отнеме още година-две.

Том

Няма да ви мъча с VMware. Помня един директор каза веднъж, че когато прави придобиване, купува инженери. В новата драма става дума за търговията. Но в новата икономика сега ще има ли транзакции и комбинации за това, от което имате най-много нужда – инженерство?

Чарлз Робинс, директор на Cisco

От гледна точка на M&A, въпросът е при оценките, които падат, след като в последните няколко години бяха изключителни, това променя ли стратегията ни?

Казва, че не е я променя, но може да промени целите, за които бихме искали да говорим.

Сега има много стартъпи, които работят от 5-6-7-8-9-10 години и никога не са имали спад. Някои от тези млади основатели никога не са виждали такова нещо. Те се опитват да разберат дали това се случва наистина. Колко точно струват?

Ние постоянно търсим. Имаме си списък с между 10 и 30 цели, които бихме могли да обмислим по всяко време.

Очевидно ако намерим компания, която има повече желание.. Предизвикателството, с което се сблъскваме в последните няколко години е конкуренцията с IPO-та.