Coinbase започва да търгува NFT, над 1 млн. регистрации преди пускането на платформата

Платформата за търговия с NFT беше обявена във вторник, а големият интерес натоварва сървърите на Coinbase

17:01 | 14 октомври 2021
Обновен: 18:06 | 14 октомври 2021
Автор: Веселин Николов
Bloomberg Plc
Bloomberg Plc

Малко платформи могат да се похвалят с над един милион чакащи регистрация преди пускането си. Е, новата платформа на Coinbasе за търговия с NFT вече е една от тях. Още по-впечатляващото е, че резултатът е постигнат само за един ден. Компанията обяви, че стартира платформата във вторник, а в сряда чакащите за регистрация вече са били 1 милион, пише Bloomberg.

„Имаме много регистрации - изключително благодарни сме за този интерес“, написа вицепрезидентът на Coinbase Санчан Саксена в Twitter. „Виждаме безумни натоварвания на нашите сървъри и нашият екип работи усилено, за да разреши това. Проверете отново скоро! ”

Платформата ще бъде пусната официално "по-късно тази година", както се вижда от сайта й. Ранните регистрации ще осигурят достъп още от първите дни от стартирането й.

Coinbase е поредната компания, която се опитва да навлезе в пазара на NFT – колекционерските дигитални изображения, които добиха популярност в края на 2020 година. В края на август дневните продажби през различни платформи са достигнали рекорд - 268 милиона долара, според Nonfungible.

NFTs са „следващата стъпка“ за Coinbase и могат да се превърнат в доходоносен бизнес за компанията през следващата година, според Джули Чарил от Bloomberg Intelligence.

Според него е по-вероятно таксите да отразяват търговията на дребно, отколкото институционалните комисионни за търговия с криптовалути“. „Търговията с NFT при нашата прогнозна такса от 3% би донесла много повече приходи на долар, отколкото от търговия с крипто. Сделките с NFT през платформата на Coinbase са с по-малка волатилност“.

Акциите на Coinbase поскъпнаха с 1,3% до 250,03 долара по време на предварителната търговия в четвъртък.