Балонът около GameSpot отне над 27 милиарда долара от пазарната й капитализация

Предприемачът милиардер Марк Кубан все пак посъветва инвеститорите от Reddit да задържат закупените акции на GameStop, ако могат да си го позволят

12:32 | 3 февруари 2021
Обновен: 18:36 | 3 февруари 2021
Автор: Радостина Ивчева
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Акциите на GameStop продължават да поевтиняват бързо в сряда, като високите стойности от миналата седмица вече изглеждат като далечен спомен.

Акциите на компанията, листната в Германия, поевтиняват до 71,99 долара, което представлява спад от около 20% от цената на затваряне в Ню Йорк във вторник или 90 долара, предава Bloomberg.

Книжата на GameStop, които се облагодетелстваха от атаката на малките инвеститори от форумите на Reddit срещу институционалните инвеститори, заели къси позиции, поевтиняха с 60% във вторник, което намали пазарната каптализация на компанията с повече от 27 милиарда долара. Няколко други фаворити на общността на Reddit - включително веригата за киносалони AMC Entertainment Holdings и търговецът на дрехи Express - също отчитат спад в цените на книжата си, като тези на AMC поевтиняват с още 12% в началото на търговията в Tradegate.

Бързото отстъпление на GameStop съвпадна с рязкото намаляване на интереса към късите позиции, след като мечи настроените инвеститори изглежда покриваха своите инвестиции.

„Загубата на инерция в спекулативното покачване на цените показва, че задействането на реверберация на пазара в края на краищата не е лесно“, заяви Ипек Йозкардеская, старши анализатор в Swissquote.

Акциите на

Акциите на GameStop поевтиняха под 100 долара, тъй като манията Reddit намалява. Гтафика: Bloomberg

Предприемачът милиардер Марк Кубан каза на инвеститорите от Reddit във вторник сутринта да задържат закупените акции на GameStop, ако могат да си го позволят.

„Ако можете да си позволите да държите акциите, направете го. Аз не притежавам такива, но това бих направил “, написа той в Reddit по време на сесия тип „Ask Me Anything“ , на която обсъди различни инвестиционни стратегии.