Пенсилвания отхвърли иск на изборния щаб на Тръмп за касиране на част от вота

В отговор кампанията на Тръмп заяви, че ще се насочи към „експедитивно обжалване“ пред  Върховния съд

10:15 | 22 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева
Снимка: Chris Kleponis/Polaris/Bloomberg
Снимка: Chris Kleponis/Polaris/Bloomberg

Федерален окръжен съдия в Пенсилвания отхвърли иска на  изборния щаб на Доналд Тръмп да бъдат признати за недействителни милиони подадени по пощата бюлетини в щата поради липса на доказателства. 

„На този съд бяха представени правни доводи без основание и спекулативни обвинения, неподкрепени с доказателства. В Съединените американски щати това не може да оправдае обезправяването на нито един избирател, камо ли на всички гласоподаватели в шестия по население щат“, написа съдия Матю Бран в своите мотиви за решението,, предава Bloomberg.

В отговор кампанията на Тръмп заяви, че ще се насочи към „експедитивно обжалване“ пред  Върховния съд, чието  6 към 3 консервативно мнозинство да разгледат случая.

Това е последното и може би най-голямото поражение в съдебната зала за Тръмп след изборите в САЩ, които Байдън спечели с 6 милиона бюлетини. Делата, подадени от кампанията и нейните съюзници, се провалиха в Мичиган, Джорджия, Невада и Аризона, тъй като съдиите отказаха да отменят милиони гласове въз основа на неясни твърдения на адвокати и клетвени декларации от избиратели, които тълкуваха възприетите нередности като доказателство за демократичен заговор.